Grįžti prie straipsnių

Afrodiziaká v kozmetike – zamilujte sa do týchto produktov

O afrodiziakách v potravinách sa veľa hovorí, ale ako je to s kozmetikou? Môžu niektoré ingrediencie stimulovať zmysly a pomôcť nám zapáliť v niekom oheň? Zistite, aké afrodiziaká v kozmetike nás môžu ovplyvniť a ako zvýšiť svoje libido prirodzeným spôsobom. Odporúčame vám osvedčené afrodiziaká v kozmetike a povieme vám o konkrétnych výrobkoch z nášho obchodu s Mydlárne.

Čo je to afrodiziakum? Prírodné afrodiziaká

Afrodiziaká poznali a užívali muži a ženy už v starovekom Grécku a starovekom Ríme. Ich meno pochádza od bohyne krásy, túžby a plodnosti Afrodity. Pravidelným používaním afrodiziak (najmä v kozmetike) môžete ovplyvniť nielen svoj vzhľad, ale aj vzbudiť túžbu a zlepšiť sexuálne pocity. Afrodiziaká zahŕňajú látky, ktoré predovšetkým zlepšujú náladu a pohodu. Ich užívanie/konzumácia stimuluje krvný obeh, má stres znižujúci a uvoľňujúci účinok a následne ovplyvňuje sexuálny apetít a sexuálnu výkonnosť. Niekedy afrodiziaká zvyšujú aj potenciu a libido a majú priaznivý vplyv na sexuálne pocity. Treba poznamenať, že na ženy pôsobia trochu iné afrodiziaká ako na mužov.

Medzi prírodné afrodiziaká patria rôzne potraviny (čokoláda, špargľa, ananás, morské plody), koreniny (láskavec, muškátový oriešok), bylinky, rastliny (ženšen, zázvor), nápoje (červené víno, horúca čokoláda). Kozmetika využíva afrodiziaká, ako sú vône a esenciálne oleje – práve tie nám na jednej strane poskytujú útechu a na druhej strane rozpaľujú zmysly. Medzi esenciálne oleje so silnými afrodiziakálnymi účinkami patria okrem iného jazmín, levanduľa, šalvia, rozmarín, pelargónia, vetiver, klinček, bergamot, pačuli, neroli, ružové drevo, santalové drevo, ylang-ylang, škorica, fenikel, zázvor. Ako pôsobia prírodné afrodiziaká? Hovorí sa, že sú to prírodné stimulanty. Aj malé množstvo týchto olejov zlepšuje prietok krvi, zlepšuje náladu a má pozitívny vplyv na sexuálny apetít.

Prečo používať kozmetiku obsahujúcu afrodiziaká? Pretože sa staráme o svoju pokožku, náladu a sexuálny apetít zároveň. Muži vnímajú zrakom, ženy venujú viac pozornosti hmatu. Rozžiarená pleť a jemná, hladká pokožka budú určite vo váš prospech pri interakcii medzi mužmi a ženami, rovnako ako vnútorný pokoj, pohoda a uvoľnenie.

Prírodné afrodiziaká v kozmetickom rade Láska

Náš kozmetický rad Láska je plný afrodiziak. Ak hľadáte darček pre niekoho, koho máte radi (vrátane seba!), kozmetické prípravky Láska budú skvelou voľbou. K relaxačným produktom patrí prírodné tekuté mydlo a masážne produkty: olej, pleťové mlieko a sviečka. Tieto kozmetické prípravky sú ideálne na prípravu relaxačnej masáže alebo aromatického kúpeľa (alebo sprchy - verzia pre tých, ktorí nemajú veľa času alebo nemajú vaňu). Vieme, že každý je iný a niekedy jedno afrodiziakum nestačí, preto kozmetické prípravky Láska obsahujú rôzne látky, ktoré prebudia zmysly a ovplyvnia našu dobrú náladu.

Rad spája použitie éterických olejov pačuli, ylang-ylang a grapefruitu. Esenciálny olej z pačuli upokojuje pokožku a zmierňuje zápaly pri takýchto kožných problémoch ako je ekzém alebo akné. Jeho intenzívnu, exotickú a zemitú vôňu považujú niektorí ľudia za žiaducu. Vôňa môže pôsobiť na zmysly, vyvolávať pozitívne emócie a stimulovať romantické nálady. Týmto spôsobom môže pomôcť zvýšiť túžbu alebo uľahčiť relaxáciu a vytvoriť intímnu atmosféru.

Okrem toho sa pačuliový olej často používa v aromaterapii pre svoje relaxačné a upokojujúce vlastnosti. Môže pomôcť znížiť stres a napätie, čo môže prispieť k zlepšeniu nálady a väčšej pripravenosti na intimitu.

Na druhej strane olej z ylang-ylang znižuje stres, priaznivo pôsobí na nervový systém a uvoľňuje. Jeho vôňa sa často opisuje ako sladká, exotická a zmyselná. Dokáže vyvolať pozitívne emócie, uvoľnenie a stimulovať zmysly a jej vôňa sa môže spájať s romantickými a intímnymi situáciami. V aromaterapii sa olej ylang-ylang často používa na zmiernenie stresu, zníženie napätia a zlepšenie nálady. Pôsobí ako afrodiziakum, stimuluje zmysly a pomáha vytvárať atmosféru priaznivú pre romantické chvíle.

Grapefruitový esenciálny olej sa často spája s energizujúcou a radostnou náladou. Táto ovocná vôňa prispieva k nálade a pohode, čo je dôležité pre intimitu. Vôňa grapefruitu môže tiež stimulovať zmysly a vzbudiť záujem, čím vyvoláva príjemné pocity a stimuluje čuch, čo má zase vplyv na sexuálnu túžbu. Grapefruit sa často považuje za osviežujúce ovocie a jeho vôňa sa spája so sviežosťou a čistotou. Tento dojem prispieva k pocitu príťažlivosti a pohodlia v romantickom kontexte.

Masáž na povzbudenie zmyslov

Okrem romantických ingrediencií v našom rade Láska sa aj samotná masáž považuje za afrodiziakum, pretože má potenciál stimulovať zmysly, zvyšovať intimitu a zlepšovať sexuálny zážitok. Tu je niekoľko dôvodov, prečo sa masáže často považujú za afrodiziakum:

- Relaxácia a redukcia stresu: masáž môže prispieť k hlbokej relaxácii a redukcii stresu. Masáže vyvolávajú pocity blaženosti a uvoľnenia, pomáhajú uvoľniť sa fyzicky aj emocionálne, čo podporuje intimitu a väčšie potešenie počas sexuálnej aktivity.

- Zvýšenie krvného obehu: masáž stimuluje krvný obeh, čo má za následok zvýšenie prekrvenia erotogénnych oblastí. Zlepšenie krvného obehu môže zvýšiť citlivosť a zlepšiť sexuálne pocity.

- Stimulácia zmyslov: dotyk počas masáže môže byť pre zmysly mimoriadne stimulujúci a povzbudzujúci. Jemné dotyky, hladenie a masírovanie pokožky vyvolávajú príjemné pocity, posilňujú intimitu a prebúdzajú sexuálnu túžbu.

- Budovanie emocionálnej väzby: masáž je aktom blízkosti a starostlivosti, ktorý buduje emocionálnu väzbu medzi partnermi. Vďaka dotykom a starostlivosti o blaho toho druhého pomáhajú masáže budovať väčšiu intimitu a dôveru vo vzťahu.

Je potrebné zdôrazniť, že masáže sú veľmi individuálne a ich účinky sa u každého človeka líšia. Je dôležité komunikovať s partnerom/partnerkou, aby ste si stanovili preferencie, hranice a uistili sa, že masáže sú pohodlné a príjemné pre obe strany.

Afrodiziaká v kozmetike – voňavá levanduľa

Jedným z rovnako nádherných afrodiziak, a to ako z vizuálneho hľadiska, tak aj z hľadiska vône, je levanduľa. Má výraznú vôňu, ktorá sa opisuje ako jemne kvetinová, svieža a bylinná. Táto vôňa môže byť pre mnohých ľudí príjemná a relaxačná.

Pokiaľ ide o afrodiziaká, kľúčové je vytvoriť správnu atmosféru a náladu na podporu intimity. Levanduľový olej k tomu prispieva tým, že vytvára uvoľňujúcu a upokojujúcu atmosféru, ktorá pomáha znižovať stres a napätie. Môže tiež pomôcť upokojiť myseľ a uvoľniť telo, čo je dôležité pre väčšiu intimitu.

Okrem toho upokojujúce účinky levanduľového oleja môžu pomôcť znížiť napätie a úzkosť, čo je prospešné pre zlepšenie kvality sexuálneho života. Lepšia duševná a emocionálna pohoda vedie k väčšej otvorenosti a ochote k intímnostiam.

V každodennej starostlivosti sa osvedčí buď levanduľový hydrolát, alebo mydlo Slaná levanduľa. Hydrolat sa odporúča na starostlivosť o tvár ako tonikum používané ráno a večer alebo ako osviežujúca hmla používaná aj niekoľkokrát denne (obzvlášť upokojujúce počas horúceho počasia!). Mydlo sa hodí na každodennú starostlivosť nielen o ruky, ale aj o celé telo.Dół formularza

Aromatický rozmarín

Ďalším obľúbeným afrodiziakom je rozmarín. V škorčej ponuke nájdete kozmetiku kombinujúcu rozmarín a citrusové tóny. Treba spomenúť, že citrusové vône nie sú afrodiziakom, ale majú silný účinok na zmysly. Pomarančová, citrónová alebo grapefruitová vôňa sú energizujúce a povzbudzujúce (v rôznej miere). Ak stavíte na rozmarín, môžete si vybrať mydlo Pomaranč a rozmarín s pásikom vetvičiek tohto korenia, cukrový peeling Rozmarín a mandarínka alebo polgule do kúpeľa Citrón a rozmarín.

Vôňa rozmarínu je svieža, bylinná a osviežujúca. Niektorí ľudia môžu pociťovať pozitívny účinok na zmysly a stimuláciu, čo môže ovplyvniť sexuálnu túžbu. Rozmarín sa niekedy opisuje ako povzbudzujúca a energizujúca rastlina, ktorá zvyšuje energiu a zlepšuje náladu. To môže ovplyvniť sexuálnu aktivitu. Rozmarínový esenciálny olej je tiež známy svojimi relaxačnými a upokojujúcimi vlastnosťami. Ak sú stres a napätie prekážkou v sexuálnej oblasti, uvoľňujúce účinky rozmarínu určite pomáhajú tieto faktory znížiť a zlepšiť zážitok.

Neroli olej na romantické rande

Neroli olej je cenný esenciálny olej získavaný z kvetov horkého pomaranča. Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa často spája s romantikou, je jeho kvetinová, sladká a zároveň jemná vôňa. Je mimoriadne príjemná a upokojujúca pre zmysly. Keď vdychujete vôňu neroli, môže vyvolať pozitívne emócie a vzbudiť romantické pocity. Je to vôňa, ktorá dokáže povzbudiť romantické zmysly a navodiť zvláštnu atmosféru. V kontexte romantických chvíľ s partnerom môže olej z neroli tiež pomôcť vybudovať emocionálnu väzbu, pretože vôňa neroli sa spája s pocitmi lásky, starostlivosti a nehy. Na masáž alebo kúpeľ odporúčame náš Super ľahký Olej Neroli a mandarínka.