Grįžti prie straipsnių

Mydlá na špeciálne úlohy – veľa kociek, ešte viac možností

Neexistuje žiadna iná kozmetika, ktorá by bola taká základná ako mydlo – bez nej si nikto nevie predstaviť každodennú starostlivosť. Pri výbere mydla väčšina ľudí okamžite myslí na starostlivosť o ruky – to by sme chceli zmeniť, pretože sme toho názoru, že mydlá (a najmä špeciálne mydlá) sú vhodné na každodennú starostlivosť nielen o ruky, ale aj o tvár, bradu, vlasy a zvyšok tela. Myslíme na našu planétu, preto pracujeme v duchu nulového odpadu a spoliehame sa na prírodné ingrediencie s dôrazom na dobro prírody. V škorčej ponuke nájdete prírodné mydlá v kockách v mnohých zaujímavých vôňach a s rôznymi účinkami. Spájajú ich však prírodné zložky, mydlá sú založené na rastlinných olejoch a maslách – tie nájdete v každom našom kozmetickom prípravku. Nižšie sme pre vás opísali niektoré z našich mydiel na špeciálne úlohy.

Ktoré mydlo na tvár? Mydlo Uhlie a Mydlo Decht 

Zaujíma vás, ktoré mydlo na tvár je najlepšie používať? Odporúčame vám naše mydlo Uhlie. Kozmetika s aktívnym uhlím je populárna už niekoľko rokov. Čierne mydlo s prídavkom uhlia sa dobre hodí na každodennú starostlivosť o ľudí s kožnými problémami. Odporúčame ho, ak bojujete so seboroickou dermatitídou, množstvom čiernych bodiek a ak máte aknóznu pleť. Prečo? Tu sa dozviete, ako pôsobí na pokožku: 

- Čistenie a absorpcia: aktívne uhlie je špeciálne spracované drevené alebo kokosové uhlie, ktoré má veľmi veľký povrch a poréznu štruktúru. Vďaka tomu dokáže absorbovať nečistoty, špinu a toxíny z povrchu pokožky. Hĺbkovo čistí póry, odstraňuje prebytočný kožný maz, nečistoty a odumreté kožné bunky.

- Kontrola mastnej pokožky: Aktívne uhlie môže pomôcť regulovať produkciu kožného mazu. Účinkuje tak, že absorbuje prebytočný kožný maz, ktorý je jedným z hlavných príčin mastnej pleti a upchatých pórov. Pravidelné používanie mydla s aktívnym uhlím môže pomôcť udržať rovnováhu kožného mazu na pokožke.

- Predchádzanie vzniku pupienkov: Vďaka svojim čistiacim a antibakteriálnym vlastnostiam môže mydlo s aktívnym uhlím pomôcť predchádzať vzniku pupienkov a akné. Odstraňuje nečistoty a prebytočný maz, ktoré sú často spojené s tvorbou pupienkov. Okrem toho môže aktívne uhlie pôsobiť aj antibakteriálne, čím znižuje rast baktérií spôsobujúcich akné.

- Osvieženie pokožky: Mydlo s aktívnym uhlím má osviežujúci účinok na pokožku. Po jeho použití sa pokožka cíti vyčistená, osviežená a omladená.

Ďalším skvelým mydlom na tvár, a najmä na kožné problémy, je mydlo Decht. Jeho zloženie je určené najmä pre ľudí, ktorí bojujú s problémami, ako je seboroická dermatitída, lupiny, psoriáza alebo ekzém. 

Tu sa dozviete, ako decht pôsobí na pokožku:

- Antimikrobiálne a protizápalové účinky: decht má antimikrobiálne vlastnosti, ktoré pomáhajú bojovať proti baktériám na pokožke. Má tiež protizápalový účinok a upokojuje podráždenú pokožku. Môže byť obzvlášť užitočný pri akné, psoriáze, atopickej dermatitíde a iných kožných ochoreniach, ktoré sú spojené s nadmerným množením baktérií alebo zápalom.

- Kontrola nadmerného vylučovania kožného mazu: Decht môže pomôcť regulovať produkciu kožného mazu. Nadbytok kožného mazu sa často spája s mastnou pokožkou a upchatými pórmi, čo podporuje vznik akné. Pôsobí tak, že absorbuje prebytočný kožný maz a znižuje tvorbu mastnej pokožky.

- Čistenie a exfoliácia: Decht má čistiace vlastnosti, ktoré pomáhajú odstraňovať nečistoty a odumreté kožné bunky. Môže pomôcť exfoliovať pokožku, zlepšiť jej štruktúru a svetlosť. Pôsobí aj ako prírodný prostriedok proti seborei a pomáha čistiť upchaté póry.

- Hojenie: Decht má tiež liečivé účinky. Môže pomôcť upokojiť podráždenie pokožky, zmierniť svrbenie a podporiť procesy regenerácie pokožky. Môže byť obzvlášť užitočný pri drobných rezných ranách, odreninách, uštipnutí hmyzom a iných drobných poraneniach kože.

Prírodné dechtové mydlo prispieva k redukcii pupienkov a škvŕn. Kozmetický prípravok dobre čistí pokožku, upokojuje podráždenie a pôsobí na zníženie tvorby kožného mazu, čím zmierňuje zápaly. Po použití mydla Decht je pokožka viditeľne vyhladená. Brezový decht použitý v mydle má antiseptické, antiseptické a antipruritické vlastnosti. Pomáha v boji proti lupinám, parazitárnym a plesňovým infekciám. Dechtové mydlo dobre poslúži ako kozmetický prípravok na tvár, telo a vlasy.

Peelingové mydlá – Mydlo ríbezľa a Mydlo jahoda verbena

Každá pokožka potrebuje raz za čas hĺbkové čistenie – na tento účel môžeme použiť nielen peelingy, ale aj peelingové mydlá. V našej ponuke majú takéto superschopnosti mydlá Ríbezľa a Jahoda verbena. Vďaka obsahu ovocných semienok sa každý kúpeľ stane malou masážou tela a tu je niekoľko dôvodov, prečo je peeling pre pokožku prospešný:

- Odstránenie odumretých kožných buniek: peeling pomáha odstrániť odumreté kožné bunky z povrchu pokožky. Odumreté kožné bunky môžu spôsobiť drsnosť, nerovnomerný tón pleti a zablokovať póry, čo môže viesť k tvorbe čiernych bodiek a pupienkov. Pravidelné odstraňovanie odumretých kožných buniek prostredníctvom exfoliácie pomáha odhaliť zdravšiu a žiarivejšiu pokožku.

- Zlepšenie štruktúry pokožky: peeling môže zlepšiť štruktúru pokožky, ktorá bude hladká a jednotná. Odstránenie odumretých kožných buniek a stimulácia procesu obnovy buniek môže pomôcť vyhladiť nerovnosti, jazvy a jemné vrásky.

- Podpora regenerácie pokožky: peeling stimuluje regeneráciu pokožky tým, že stimuluje tvorbu nových kožných buniek. To môže urýchliť proces hojenia rán, jaziev a poškodení kože a celkovo zlepšiť stav pokožky.

- Zlepšenie tónu pleti: Pravidelné používanie peelingu môže pomôcť vyhladiť a vyrovnať farbu pokožky. Odstránenie odumretých kožných buniek a stimulácia krvného obehu môžu pomôcť rozjasniť pokožku a znížiť jej zafarbenia.

- Zvyšuje účinnosť iných produktov starostlivosti o pokožku: Odstránením vrstvy odumretých kožných buniek môže peeling pomôcť iným produktom starostlivosti o pleť, ako sú hydratačné prípravky alebo séra, aby sa lepšie vstrebávali. Účinné zložky v týchto produktoch môžu preniknúť hlbšie a účinnejšie pôsobiť na zdravšiu pleť.

Mydlá zero waste – mydlo Lastriko

S naším mydlom Lastriko je to ako s materiálom s tým istým názvom – skladá sa z mnohých útržkov a žiadne dva exempláre nie sú rovnaké. U nás nič nevyjde nazmar, preto v mydle Lastriko nájdete časti iných mydiel z našej kolekcie. Toto jedinečné mydlo má nezvyčajný vzhľad – je veľmi farebné a neopakovateľné. Okrem toho, že sa skvele hodí na umývanie, bude aj skvelou dekoráciou do každej kúpeľne alebo originálnym nápadom na darček. Rovnako ako všetky naše výrobky obsahuje prírodné rastlinné oleje a maslá. Prírodné mydlo Lastriko dopĺňajú aj tri druhy ílu a množstvo esenciálnych olejov.

Pre dobrú náladu – prírodné mydlo Pomaranč a rozmarín

Toto duo sa hodí nielen do kuchyne, ale aj do kúpeľne. Prírodné mydlo Pomaranč a rozmarín vonia šialene a má zaujímavú štruktúru (vďaka vrstve sušeného rozmarínu). Vďaka kombinácii ľanového oleja, kokosového oleja, olivového oleja a bambuckého masla je pokožka po použití mydla jemná a žiarivá. Takéto zloženie mydla má zároveň čistiaci a spevňujúci účinok. Esenciálne oleje z pomaranča a rozmarínu majú povzbudzujúci účinok a podľa nášho názoru zlepšujú aj náladu.

Superkocka

V rebríčku najobľúbenejších mydiel v našej Mydlárni jednoznačne zvíťazilo prírodné mydlo Superkocka. Kráľovná všetkých kociek dokáže úspešne nahradiť niekoľko kozmetických prípravkov – jedna kocka poslúži ako mydlo na telo, čistiaci prostriedok na tvár, šampón, prípravok na čistenie intímnych partií a dokonca aj ako prípravok na fúzy a bradu. Superkocka má vegánske zloženie plné prírodných dobrôt – medzi ingrediencie patrí tapioková múka, kakaové maslo, biely íl. V zložení tohto kozmetického prípravku v kocke samozrejme nesmú chýbať prírodné maslá (bambucké maslo, maslo murumuru) a olej (slnečnicový olej).

Mydlo na vlasy

Ďalšou kozmetickou kockou na špeciálne úlohy je mydlo na vlasy. Pravdepodobne si väčšina z vás pomyslí: počkaj, počkaj, to je asi omyl, ide o tuhý šampón. Ale nie. V škorčej ponuke nájdete mydlo na vlasy aj tuhý šampón. Aký je rozdiel medzi týmito kozmetickými prípravkami? Mydlo na vlasy má vo svojom zložení zmydelnené tuky a tuhý šampón obsahuje čistiace detergenty. Obe kozmetické prípravky sa používajú na každodennú starostlivosť a hodia sa na rôzne typy vlasov. 

Druhy prírodných mydiel v ponuke Mydlárne 4 Starlings

Na záver pre vás máme stručné zhrnutie našej ponuky:

  • prírodné mydlá – je z čoho vyberať, odporúčame vám tradičné a špecializované mydlá (exfoliačné mydlá, mydlá na kožné problémy)
  • mydlo na vlasy
  • prírodné tekuté mydlá – pre tých, ktorých nepresvedčili kocky, máme tekuté mydlá a Refill Pack – duch zero waste a starostlivosti o planétu sú nám blízke, preto sú naše tekuté mydlá balené v opakovane použiteľných sklenených obaloch. Môžete ich doplniť mydlami Refill Pack – sú to veľké 2-litrové nádoby.