Grįžti prie straipsnių

Prebuďte sa po zime a objavte Jarnú penu na telo

Začiatok jari a dni plné slnka prebúdzajú mnohých z nás zo zimnej letargie. Úroveň sily stúpa, množstvo energie sa zvyšuje, lenže zrazu zistíte, že pokožke a vlasom sa po týchto pár mesiacoch zimného spánku nedarí tak dobre. Takže je čas na ošetrujúce upratovanie! Dbajte na systematickú starostlivosť o pleť, správnu rutinu a siahnite po ľahšej kozmetike, ktorá je na jar ideálna. Aké? Dnes vám poradíme, ako si udržať zdravý a žiarivý vzhľad pokožky.

Zima sa často zdá byť nekonečná alebo trvá aspoň niekoľkokrát dlhšie, ako ukazujú kalendárne karty. Nedostatok slnka, nedostatok snehu, krátky deň a ťažká perina sivých mrakov vás môžu unaviť a účinne znížiť hladinu vašej životnej energie. Toto ročné obdobie môže byť často výzvou pre životné sily, ale nielen to – je to náročné obdobie aj pre tvár, telo a vlasy. Našu pokožku a vlasy potom vystavujeme veľmi častým zmenám teploty a nadmerne suchému vzduchu v interiéri. Pravidelne ich tiež vystavujeme vetru, mrazu, dažďu a snehu. Často sa málo hýbeme, málo času trávime na čerstvom vzduchu a menej zdravo sa stravujeme. To všetko spôsobuje, že pokožka je po niekoľkých mesiacoch v oveľa slabšom stave. V tomto období potrebuje nehu, pozornosť a starostlivosť a prvé pramene jarného slnka sú ideálnym časom na starostlivosť o ňu.

Starostlivosť o telo na jar: exfoliacia

Pravidlá jarnej starostlivosti o pleť by mali zohľadňovať zlepšenie zdravia a pohody pleti, ako aj jej vzhľad – veď čas výstrihov, šiat a šortiek sa rýchlo blíži. Starostlivosť o pleť po zime zahŕňa predovšetkým peeling, hydratáciu a výživu.

Podporou pri realizácii (či skôr – systematickej realizácii) misie číslo jeden sú škorčie telové peelingy. Mechanický peeling prináša pokožke nespočetné množstvo výhod: od odlupovania odumretej kože cez okysličovanie pokožky a odstraňovanie toxínov z tela až po spevnenie, vyhladenie a zjemnenie tela. Je to tiež skvelý spôsob, ako vyčistiť pokožku a zabezpečiť jej rovnomernú farbu. Raz alebo dvakrát týždenne vykonajte exfoliáciu. Nezabudnite, že pravidelnosť je oveľa účinnejšia ako sporadické pokusy. Neskromne si myslíme (a máme o tom aj veľa dôkazov), že s našimi peelingmi je systematickosť oveľa jednoduchšia, pretože každý z nich zanecháva pokožku hĺbkovo hydratovanú a navyše neuveriteľne príjemne vonia. Máme ponuku pre milovníkov rôznych vonných tónov: jahoda, rozmarín, ruža, mäta, škorica, levanduľa, slivka alebo eukalyptus. Prípravky sú účinné, plné živín a balené v sklenených nádobách. Každý výrobok výborne čistí pokožku a cukrové peelingy sa navyše dajú úspešne použiť aj na citlivú pokožku. Je to absolútne nevyhnutná súčasť vašej jarnej kozmetickej taštičky. Ak vás táto téma zaujíma a chcete sa dozvedieť viac o neoceniteľnej úlohe čistiacich prostriedkov, pozrite si článok o rozdieloch medzi cukrovým a soľným peelingom

Najlepšia jarná kozmetika pre každodennú starostlivosť o pleť: hydratácia

A čo misia číslo dva, ktorou je hydratácia a výživa? Aj v tomto prípade prichádzame s hotovým receptom. Na palube máme tri druhy telových výrobkov: mastné maslá na upokojenie veľmi suchej pokožky, nadýchané, ľahké, vyživujúce telové peny a okamžite sa vstrebávajúce oleje. O posledných dvoch produktoch vám dnes chceme povedať trochu viac.

Nadýchané telové peny

Starostlivosť o pokožku je dobré prispôsobiť ročnému obdobiu, poveternostným podmienkam a súvisiacim s nimi výzvam. V zime dobre fungujú bohaté na zložky prípravky, ktoré sú navrhnuté tak, aby na pokožke vytvorili jemný film na ochranu pred chladom, suchom a rôznymi nepriaznivými vonkajšími faktormi. S príchodom jari máme chuť vzdať sa na niekoľko mesiacov mastných krémov (okrem bambuckého masla, ktoré sa dá za rôznych okolností používať celoročne) a prejsť na ľahké prípravky, ale bez toho, aby sme obetovali správnu hydratáciu a regeneráciu pokožky. Tu prichádzajú na pomoc naše peny na telo.

Keď sme vytvorili prvú penu, pýšili sme sa. A keďže sa stretla s veľmi pozitívnym ohlasom, uistili sme sa, že pre ňu máme tú správnu spoločnosť a teraz máme na palube až štyri takéto produkty. Každá z nich má úžasnú, takmer návykovú konzistenciu pripomínajúcu šľahačku. Pri kontakte s teplou pokožkou sa kozmetický prípravok mení na olej, ktorý sa dobre rozotiera a rýchlo vstrebáva. Jarná starostlivosť s každým z nich je účinnejšia a oveľa príjemnejšia.

  • Jarná pena na telo

A keď už sme pri jari, v prvom rade sa zoznámte s Jarnou penou na telo. Jej zloženie sa skladá len z prírodných účinných látok a surovín, ktoré sú vhodné pre pokožku. Základ prípravku tvoria: bambucké maslo, kakaové maslo a oleje: kokosový, slnečnicový, z avokádo i z hroznových semienok. Toto zloženie zaručuje prítomnosť cenných vitamínov, mastných kyselín a polyfenolov. Pena sa stará o hydratáciu, výživu a regeneráciu pokožky. Chráni ju tiež pred voľnými radikálmi a prenikaním škodlivých látok z prostredia a spomaľuje proces starnutia. Kozmetika upokojuje a zjemňuje pokožku, obnovuje jej prirodzenú farbu a dodáva jej zdravý vzhľad. Esenciálne oleje v pene zlepšujú pružnosť pokožky, podporujú boj proti celulitíde, upokojujú zápaly a pomáhajú pokožke so sklonom k akné. Okrem toho sú zodpovedné za jemnú vôňu, v ktorej niekoľko rôznych akordov vytvára zaujímavú, príjemnú kompozíciu. Esenciálny olej zo zeleného citróna a esenciálny olej z bergamotu prinášajú povzbudzujúce, energizujúce tóny, esenciálny olej z ružového dreva dodáva sladkosť, zatiaľ čo jalovcový esenciálny olej má drevito-korenistú vôňu, ktorá dodáva vôni hĺbku. Tento nádherný, obláčikovo ľahký kozmetický prípravok je ideálny na jarné rituály starostlivosti o pokožku. 

Peny s inými vôňami

A ak sa vám páči samotný koncept výrobku, jeho textúra a dobré zloženie, ale vôňa nie je celkom podľa vašich predstáv, môžete si vybrať z troch ďalších pien. Účinok peny na telo Jahoda a verbena je založený na bambuckom masle, kokosovom oleji, oleji zo sladkých mandlí, oleji z marhuľových jadier a oleji z jahodových jadier, takže výrobok hydratuje, vyživuje a vyhladzuje pokožku a zmierňuje zápaly. Je ideálny na jar a leto, pretože má sladkú a osviežujúcu vôňu, za ktorú sú zodpovedné esenciálne oleje z verbeny a vanilky. Fanúšikom pikantnejších tónov odporúčame penu na telo Konope a pomaranč a penu na telo Škorica a vanilka – poznáme ľudí, ktorí po nich siahajú po celý rok, nielen na jeseň. Prvý z kozmetických prípravkov ukrýva bambucké maslo, konopný olej, ľanový olej, arganový olej a kokosový olej, zatiaľ čo za energickú a hrejivú vôňu sú zodpovedné esenciálne oleje: pomarančový, mandarínkový a zázvorový. Druhá pena vonia pikantne a korenisto vďaka esenciálnym olejom zo škorice a vanilky. Bambucké maslo, kokosový olej, jojobový olej, ľanový olej a repkový olej sa zasa starajú o jeho vyživujúce, hydratačné a zvláčňujúce vlastnosti. Vyberte si vôňu, ktorá je vám najbližšia, a postarajte sa o zdravie a žiarivý vzhľad svojej pokožky.

Superľahké telové oleje

Pre tých, ktorí nemajú radi tuhú kozmetiku, ale uprednostňujú tekuté prípravky, máme superľahké telové oleje. Efektívne, pohodlné na používanie a ako voňajú! V rámci jarnej starostlivosti o pleť vám najlepšie poslúžia olej Neroli a mandarínka – jeho vôňa je osviežujúca, energizujúca a povzbudzujúca. Dokonale sa hodí k tomuto ročnému obdobiu, keď zrazu chcete viac a vaša hlava a telo sú plné energie. Sviežo a rázne vonia aj naša novinka: olej Citrónový eukalyptus. Esenciálne oleje obsiahnuté v názve – z citrónového eukalyptu a citrónu – navodzujú náladu a ich vôňa pretrváva na pokožke celé hodiny.

Ak dávate prednosť pokojnejším a jemnejším vôňam, pravdepodobne vám bude viac vyhovovať olej Levanduľa a ylang. Vonia sviežo, kvetinovo a jemne. Upokojuje, ukľudňuje a pomáha uvoľňovať napätie zhromaždené v tele. Zatiaľ čo olej Slivka a vanilka zahaľuje teplými, sladkými tónmi, medzi ktorými bystré nosy môžu odhaliť akordy vanilky a marcipánu. Oleje označujeme ako superľahké, pretože majú zloženie, ktoré je na jednej strane bohaté a veľmi výživné a na druhej strane nezanecháva na pokožke mastný film a kozmetika sa veľmi rýchlo vstrebáva. Všetky varianty tohto produktu boli vytvorené na základe vzácnych, hodnotných olejov, ktoré komplexne ošetrujú pokožku a dodávajú jej žiarivosť. Nájdete v nich okrem iného frakcionovaný kokosový olej, olej zo sladkých mandlí a jojobový olej a – v závislosti od verzie – hroznový olej, olej z melónových semien, olej zo slivkových jadierok, habešský olej a olej buriti. Je veľmi sýto a výživne.

Jarný detox pokožky – čo ešte môžete urobiť?

Vašej pokožke a nálade na prahu jari pomôžu aj masáže. Nielenže sú príjemné, uvoľňujúce, znižujú stres a únavu, ale majú aj blahodarný účinok na organizmus. Stimulujú obehový systém, čím vyživujú a regenerujú tkanivá. Podporujú proces očisťovania organizmu, zlepšujú pevnosť pokožky a znižujú výskyt celulitídy, navyše posilňujú imunitu organizmu, čo je dôležité najmä na prelome zimy a jari, pretože vtedy sa často zvyšuje náchylnosť na infekcie (našťastie v prípade mnohých z nich stačia domáce prostriedky, aby ste sa účinne dostali späť do formy). Ak je váš chrbát mierne náchylný na zápaly, môžete si ho raz alebo dvakrát denne natrieť antibakteriálnym tonikom na aknóznu pokožku. Na druhej strane, na masáže tela vždy odporúčame našu zmyselnú sériu Láska

Okrem ošetrovacích opatrení sa postarajte aj o iné oblasti a zvyky. Prejdite na ľahšiu stravu bohatú na živiny – jedzte veľa zeleniny, ovocia a celozrnných výrobkov. Znížte množstvo kávy, pite veľa vody a bylinkových čajov. Využite slnko naplno a doprajte svojmu telu aktivity na čerstvom vzduchu. Opäť je tu to ročné obdobie, keď môžete zotrieť prach z bicykla, kolieskových korčúľ alebo kolobežky a dať sa viac do pohybu. Pred vystavením tváre slnku sa nezabudnite natrieť opaľovacím krémom, aby ste neskôr nemuseli riešiť podráždenie a predčasné starnutie. Starajte sa o svoju pokožku, telo a myseľ a využite jar naplno!